Budapesti fürdők I. Dagály fürdő

Bár ne tettük volna! Ez egy olyan hely, amit egyik egészségesen szaunázni vágyó vendégnek nem javasolunk! Mi az oka? Nem a hellyel van a baj! Egy nagyon jó lehetőségeket rejtő fürdőről van szó. Az üzemeltetésével kapcsolatban azonban vannak olyan hiányosságok, melyek szinte már égbe kiáltóak, a dilettancia magasiskolája.

Lássuk, mit tapasztaltunk:

  • Két darab finn típusú szaunát üzemeltetnek aminek belvilága, nagysága, hőfoka maximálisan lehetővé tenné akár a szaunaprogramok lebonyolítását és igényes szolgáltatás nyújtását is.
  • Van jégkút
  • Van lehetőség a kinti szabad levegős lehűlésre
  • Van gőzkabin, ami jól működik és bőven van benne kellemes kamilla illatú gőz is.

no

Viszont:

  • Mindkét finn szaunában valamilyen oknál fogva tilos a kályhára vizet önteni. Tudjuk, hogy vannak száraz szaunák és van is létjogosultságuk, de ha már van két szauna, miért nem lehet az egyiket legalább úgy használni ahogy a legtöbb vendég szeretné?
  • Miért van az, hogy a belső szaunában, melyben két kályha is üzemel, az egyiken nincs kő (mert ami van az nem nevezhető annak)? Megkérdezném hogy vajon tudják e miért kell kő a szaunakályhára?
  • Ha már lett építve egy igényes külső szaunaház miért nincs előtere? Minden egyes ajtónyitásnál - ami egy ilyen forgalmas helyen van bőven, a szauna teljesen kiszellőzik, mert a szauna az égre nyílik. Ki építette, ki tervezte, ki engedte ilyen módon megvalósítani?
  • Van jégkása-kút, de miért nincs személyzet, aki legalább alkalmanként a lepotyogó jeget összegyűjti és kidobja? Többször megcsúsztunk és majdnem elestünk a jégkásából keletkező jégdombon. Ha valaki elesik, ki fizet?

Ezek után, ha valaki végiggondolja és kiszámolja mekkora pocsékolás megy itt, rájön hogy ezen a pénzen lehetne alkalmazni valakit aki figyel, rendet tart és segíti a szaunázó vendégeket.

Miért engedik a vendégeket úgy szaunázni ahogy most teszik? Ez már förtelem!

Sokfelé jártunk az országban, sokat szaunáztunk. De ami itt van, mindent alulmúlt. Hogy fürdőruhás a hely, megszoktuk, nem ez volt a legfőbb probléma. Az hogy papucsba megy be mindenki! Miért? Az, hogy mindenki a padra izzad és senki nem használ törölközőt! Miért? Pedig ez legalább ki van írva!  De feleslegesen! Most láttam először olyat, hogy valaki úszósapkában ült a szaunában. Az úszók a műanyag deszkát behozzák szárítani és a kályha mellé állítják, míg ők azt hiszik, egészségesek lesznek szaunázás után. Komolyan azt hiszik? Ez a kabin nem is szauna hanem inkább gázkamra!

Van merülő dézsa, amit sajnos nem is kell mondanom, hogy a vendégek tusolás nélkül használnak. Ki szól rájuk? De a legszörnyűbb, hogy a dézsa előtti padlóösszefolyó alól bugyogott fel a szennyvíz. Nos, tisztelt üzemeltető olyan messzire zavarnám el az adott részleg vezetőjét, amennyire csak lehet, és még el is tiltanám a későbbiekben ilyen létesítmény vezetésétől.

Sajnálom hogy kifizettem 2600 Ft-ot ezért, amit itt kaptam. Nagyon csodálkozom, hogy vannak vendégek, akik azt hiszik jót tesznek az egészségüknek azzal hogy ide járnak.

Pedig a fürdő, az elhelyezkedése, a felkínált szolgáltatások mind-mind lehetnének jók, csak tudni kellene üzemeltetni. Remélem cikkünk eljut oda, ahova szánjuk és lesz változás, lesz színvonal előbb vagy utóbb.

Ameddig nem lesz változás mi messzire elkeljük ezt a helyet és most először bátran kijelentjük, hogy SZAUNÁZÁSRA NEM AJÁNLOTT!