Együtt könnyebb - a szauna szerelmesei

A munkahelyi szerelem ellen bizony megannyi érvet sorakoztatnak fel a szakértők, pedig minden kétséget kizáróan működhet, ha a párok betartanak néhány erre vonatkozó apró szabályt. Az egy helyen dolgozó szaunamesterek között kibontakozott szerelem talán még nagyobb kihívások elé állítja feleket, hiszen megannyi tényező bolygathatja meg a párkapcsolat harmonikus működését. A tények azonban azt mutatják, hogy a szauna bizony még a párkapcsolatokat is melegen tartja – interjúsorozatunk első részében Zsebedics Tibor és Marika szaunamester párt kérdeztük erre vonatkozóan.

Bár Marikát és Tibort nem a szaunamester szakma hozta ismertségbe egymással, de mindenképpen jó irányba terelte kapcsolatukat.

Ahhoz, hogy hiányozhassál, néha távol kell lenni egymástól – valóban így van?

Így, azonban ez nem azt jelenti, hogy ellenkező esetben a kapcsolat kihűl, csupán tudni kell, hogyan tartsd fent a másik érdeklődését.

Azt is mondják, hogy azok a kapcsolatok működnek a legjobban, ahol a felek minél több érdemi időt töltenek egymással – érdemi idő alá nem tartozik a közös televízió nézés, mindinkább olyan programok, amelyek változatosak és színesebbé teszik a napot.

Marikánál és Tibornál ezekből a programokból nincs hiány – azon felül, hogy a kapcsolatukra jótékony hatással van, a szakmai fejlődésüket is ápolják. A felöntések nagy részét együtt tartják, heti két-háromszor tartanak közös programokat. Szauna programokat találnak ki egymás számára, kívülről szemlélik a másik munkáját, amelyet aztán később megbeszélnek. Jó tanácsokkal látják el egymást, amelyek szívből jönnek, valóban azért, hogy a másik életét szebbé tegyék. Tehát szakmailag épp úgy segítetik egymást, mint az élet más területin.

Szaunamestereknél nem ritka, hogy rövidebb-hosszabb kitérőket kell tenni – sokszor előfordul, hogy több ezer kilométeres távolságra kell utazni egy-egy verseny alkalmával. Marika és Tibor erre az időszakra sem szakadnak ketté – a meghívásokra, programokra együtt utaznak Európa-szerte.

szaunaboltbann

Konfliktus kezelés a munkahelyen

Természetesen előfordul, hogy néha valamelyikőjük a másik ízlésének ellentmondó szauna illatot szeretne használni vagy a program stílusát szeretné másképp megválasztani. Ez azonban nem pecsételi meg a kapcsolatukat, egyszerűen megvitatják a dolgot és igyekeznek közös nevezőre jutni.

A párkapcsolat alapja a kommunikáció, Marikánál és Tibornál pedig semmiképp nincs belőle hiány, ha esetleg komolyabb konfliktus adódna, hamar túllépnek rajta. Egy-egy felöntés segít tisztábban látniuk a helyzetet és utána könnyebben beszélik meg a problémát.

A szaunamester párok talán egyik legsarkalatosabb pontját a féltékenységi kérdések alkothatják. Hiszen a szauna kultúra egyik alapvető szabálya, hogy a kabinokban fürdőruha nélkül léphetnek csak be a vendégek. Marikánál és Tibornál azonban ez a kérdés sem vet fel problémát – hiszen mindketten tudják, hogy a szaunában ez így természetes!


Köszönjük szépen a válaszokat!

 

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: