A szaunamester pár, akiket a szauna kovácsolt össze

Legújabb cikkünk főszereplőinek élete csupán fél éve fonódott össze teljesen és mondhatjuk, hogy kapcsolatukhoz merően hozzájárult a szauna – első találkozásukat ugyanis a Bükfürdőn rendezett szaunamester képzés tette lehetővé, ahol Kocsis Ibolya volt az oktató, Tompek Attila pedig a tanonc.

Ibó és AtiIbolya 2009-ben kezdte el a szakma fortélyait elsajátítani, Attila pedig 2011-ben, Ibolya diákjaként csatlakozott a szauna világához. Habár a munkahelyük közös, az előző interjúinkban megismert szaunamester párokhoz hasonlóan, Ibolyáék sem töltenek túl sok időt egymással. A munkabeosztásuk ugyanis egymástól eltérőek, így a szabadidejük sem esik mindig közös időpontba.

Van, hogy egy-egy távolabbra eső eseményre sem tudnak egymással tartani – ilyenkor a kapcsolattartás azért még folyamatos és a részletes élménybeszámoló sem marad el!

Sokan vannak vele úgy, hogy a gondokat egyszerűen nem tudják a munkahelyen hagyni, néha egy-egy projekt is hazakerül – a másik fél azonban nem tud azonosulni a helyzettel. Ami a közös munkahely kiemelkedő előnye, hogy sokkal jobban bele tudják élni magukat a másik helyzetébe, hiszen épp úgy ismerik a szakma örömeit, mint annak nehézségeit. Ebből kifolyólag például nem teszi tönkre a szabadidőt, ha valamelyikük hazahozza a munkát, hiszen mindkettejük számára éppúgy érdekes feladatot nyújt.

Ibolyáék már a megismerkedésük sajátosságából kifolyólag is a kezdetektől fogva segítik egymást a szaunamesterkedésben – a másik véleménye utáni érdeklődésen túl az építő kritikát sem utasítják el.

 

Közös élet a munkahelyen

Az eltérő időbeosztás a munkahelyi találkozások számát is megcsonkítja, így például a közös szaunaprogram nyújtásának lehetőségét, egymás programjának látogatását nagyban megnehezíti.

A szaunamesterség gyakorlatilag kapcsolatokra, kommunikációra épülő tevékenység – aki ezt a tevékenységi kört tölti be, számolnia kell vele, hogy naponta ismerkedik meg új emberekkel. Ha valakinek a párja szaunamester, ezekkel a tényekkel bizony nehéz azonosulni, kivéve, hogyha mindketten ebben mozognak. Persze, így is nehéz, de valamelyest könnyebb elfogadni, hogy igen, ez a szakma erről szól! Ibolyáék mindig mindent megbeszélnek, bármi is merül fel és igyekeznek kapcsolatukat a bizalomra építeni.

 

Konfliktuskezelés okosan

Olyan természetesen aligha létezik, hogy egy kapcsolatban mindkét fél mindig mindenben egyetért. Ibolyáék azonban ilyen esetben meghallhatják egymás véleményét, elképzelését és nem esik nehezükre beismerni, ha tévedtek, képesek elfogadni, ha a másiknak van igaza.

bannerpélda1

A munkára eddig még soha nem volt hatással, ha esetleg otthon konfliktus alakult ki köztük, mert a lehető legjobban kezelik a helyzetet – még az elején megbeszélik egymás között a problémát és nem hagyják elhatalmasodni a bajt.

Összességében tehát a szaunamesterkedés jótékony hatással van a kapcsolatukra - örülnek egymás sikereinek, segítik egymást és a közösen együtt töltött pihenőidőt is jobban értékelik.


 Köszönjük szépen! :-)

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: