Még nem késő felkészülni a melegre! Miért jó szaunázni nyáron?

A nyári forróság ugyanis szerencsére egyre kevesebbeket, de azért még mindig sokakat visszatart a szaunától. Nyáron mindenki a Balaton hűsítő hullámai között keresi a felfrissülést, holott az ott szerzett élmény csupán átmeneti – az ember amint kilép a vízből néhány perc múlva még melegebbnek fogja érezni a hőmérsékletet. Miért van ez így?

Ennek magyarázatára ezúttal legjobb példámmal szeretnék felhozakodni. A legkeményebb hidegek esetén, amikor az ember ódzkodik, hogy kimerészkedjen a szabadba, egy érdekes tanulságot vonhat le az ember. Az arcod, hiába nem takarja vastag kabát, nem fázik olyan kegyetlenül, mint mikor például a kesztyűt felejted otthon. Persze, csíp a hideg szél, de elviselhetően, nem annyira intenzíven, mint más testrészeid. Ennek oka, hogy bár már feltalálták az orrmelegítőt, még nincs elterjedve, így az arcunk kénytelen volt alkalmazkodni az időjáráshoz – röviden szólva, megszokta a hideget!

Nyáron a 40°-ban ugyanilyen módon lehet védekezni a hőség ellen, csak éppen a teljes testfelületed vagy képes hozzászoktatni a hőmérséklethez. Rendszeres szaunázással!

sun 159392 960 720Edződik a tested

Bizony hazánkban a nyarak egyre kiszámíthatatlanabb időjárással kecsegtetnek: egyik nap megsülünk a kánikulában, másnap már szinte nyúlni kell a téli kabátért. A szervezetünk ezt a megpróbáltatást a legenyhébb esetben is fejfájással nyugtázza. A helyes szaunázók, akik időről-időre hagyják a testüket visszahűlni két szaunaprogram között, sokkal kevesebb panasszal lesznek a viszontagságos időjárásra

 

De még ha nem is vagy rendszeres szaunázó!

Nem véletlen, hogy az arabok a sivatagban forró teával kínálják a vendégeket – hatására ugyanis kevésbé érzik elviselhetetlennek az időjárást. Ha bemész a hideg vízbe pancsolni egyet, a tested lehűl, így a kinti meleg még melegebbnek fog tűnni az előtt, hogy bemerészkedtél volna az elsőre jegesnek tűnő alig pár fokkal alacsonyabb hőmérsékletű vízbe. Ellenben a szauna a testedet felmelegíti, majd mikor kijössz, hirtelen nem is tűnik majd olyan forrónak a nyár! :-)

 

 

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: