Helyes testtartás a szaunában

Sokan ülni szeretnek, mások pedig kispárnával lépnek be a szaunába, hogy aztán kényelmesen, elfeküdve élvezhessék a forró levegő áramlását. De vajon számít-e, hogy milyen testhelyzetet veszel fel a szaunában, van-e egyáltalán előnytelen pozíció, amit érdemes kerülni?

Ülve vagy fekve?

A szauna kabinba betérve sokszor nincs lehetőség fekvő pozíciót felvenni, azonban fekvő helyzetben sokkal kevesebb esély van rá, hogy helytelen testhelyzetbe kerülnél. Mindegy, hogy a fejed alatt csupán a pad van vagy fejtámlát/fejpárnát használsz, háton fekve ezek a dolgok mindenképpen adnak egy bizonyos vonalat, ami segíti a helyes testtartást. A lábadat egészen nyugodtan kinyújthatod vagy felhúzhatod.

Milyen hátránya van a helytelen testtartásnak a szaunában?

Természetesen a szauna bármilyen testhelyzetben jótékony hatással van a szervezetedre, a következő két dolog inkább csak jótanácsként szolgál arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet fokozni a pozitív élményt.

A helytelen pozícióban történő szaunázásnál előfordulhat, hogy a vér kevésbé áramlik olyan jól a testedben. A másik, kevésbé elhanyagolható hátulütője a helytelen testtartásban történő szaunázásnak, hogy az előreesett vállak csökkentik a tüdőkapacitást. A szauna levegője orron át történő belélegzése nagyon jót tesz a légzőrendszernek, azonban ahhoz, hogy a legjobb eredményt érhesd el, érdemes segíteni a levegő útján a helyes ülési poíció felvételével.

bannerpélda1

Hogy is néz ki a helyes ülés/fekvés a szaunában?

Ülő pozíció esetén vegyél fel egy olyan test tarttást, ami kényelmes, hogy ne kelljen folyton fészkelődnöd. Azonban ügyelj rá, hogy a medencédet tartsd előre billentve, miközben a vállakaidat megtartod. A legjobb, ha teljesen hátrahúzódsz a támláig, a derekad így kapni fog egy tartást, segít az ellazulásban, miközben a helyes testhelyzetet is megtartod.

testtartás a szaunában

Ha a második ülőpozíciót választod, ügyelj rá, hogy a hátad ne vegyen fel ívet, hanem maradjon egyenes - ezt a helyzetet kimondottan nehéz megtartani, ha nem vagy hozzászokva, ebben lehet segítségül ha felhúzod a lábaidat.

 

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: