Agora - Ahol biztos, hogy minden szaunázó kényelmesen elfér

Norvégia egyik szigetén, Sandhornoya-ban található a világ legnagyobb szaunájának kimondott többkályhás csoda, amely 2015-ben nyitotta meg kauit a vendégek előtt Agora néven. A norvég szauna 150 fő befogadására képes, ahol bizonyára minden vendég kényelmesen megtalálja a helyét. De vajon valóban a méretei alapján választunk szaunát?

Agora egyébként nem kizrólag a méretei miatt lenyűgöző, a kabinból kitekintve a vendégek ugyanis kedvükre csodállhatják a hullámzó tengert. A hely szűkösségétől valóban nem kell tartani, az itt szaunázók kényelmesen elterülve élvezhetik a forróságot, amelyet a fatüzelésű kályhák biztosítanak. A hely valóban tágas és meseszép - felmerült bennünk a kérdés, hogy mi az ami vonzóvá tesz egy szaunát.

1. Természetesen nem árt, ha tágas

A szauna varázsát könnyen megtörheti, ha túl sokan vannak a kabinban és csupán összekuporodva élvezhetjük az ott töltött időt. Az hagyján, hogy nem lehet kényelmesen elfeküdni, de ügyelni kell egymásra is, hogy ne zavarjuk a relaxációban.

2. A szaunamester nem hiányozhat

Bármilyen kellemetlenség vesz körbe, egy jó szaunamester el tudja feledtetni bosszankodásodat egy jó szaunaprogrammal. Hiába képes tehát egy szauna több, mint 100 fő befogadására, ha hiányzik a mester, aki felejthetetlenné teszi a kabinban töltött időt.

3. Legyen higiénikus

Rendszeresen karbantartott, a szaunázási szabályokat betartató szaunahely - nehéz úgy teljesen ellazulni és átadni magadat a pillanatnak, ha közben valami nem odaillő van a szaunában. Az elhanyagolt szaunahely, a lerakódott vízkő vagy a helytelen használat miatt fürdővízzel megszívott pad taszító hatással bír.

4. Legyen megfelelő a hőmérséklet

Elsősorban izzadni megyünk a szaunába, ahol pontosan azt a hőfokot keressük, amelyet az adott szaunatípus ígér - se több, se kevesebb.

5. Nem kívánt zajoktól mentes

A szauna élményét fokozhatja egy, a hangulatunkhoz illő zene, egyébként pedig csendes - itt persze nem a beszélgetésekre gondolok, hanem a kívülről beszűrődő zajokra, avagy az elhanyagolt szerkezetek zakatolására.


Te már megtaláltad az ideális szaunahelyet?
Mutasd be nekünk! :-)