Egy igazán izzasztó cikk következik!

Az emberek általánosságban nem szeretnek izzadni – gyakorlatilag a hétköznapok folyamán mindent megteszünk azért, hogy a „kínos foltokat” láthatatlanná varázsoljuk különböző izzadás gátló szerekkel. A szervezetnek azonban fokozott szüksége van rá, hiszen ez az egyik útja többek között a természetes méregtelenítésnek!

Az izzadás segít megtartani az optimális testhőmérsékletedet. Amikor túlmelegedés fenyeget, akkor a tested egyik reakciója, hogy izzadással nedvesen tartja a bőröd, aminek következtében hűti a testedet.

A folyadékpótlás szükségességéről korábbi cikkünkben részletesen leírtuk, miért is van szükség a megfelelő mennyiségű folyadék pótlására. Egy átlagos napon körülbelül fél liternyi folyadékot párologtatunk el izzadás útján - extrém esetben, például egy egész napos szauna rendezvényen, akár sokszorosára, 5-7 literre is növekedhet ez az érték. Izzadásnál nem kizárólag vizet vesztünk, de fontos ásványi anyagokat is, például sót, és ami igazán fontos, hogy különböző méreganyagokat is!

heat 1494868 960 720

Az izzadáshoz hozzá lehet szokni

Mármint nem tudatosan te magad, hanem a tested reakciója változik – ha sokszor jársz szaunázni, sokkal előbb, sokkal többet fogsz izzadni, a só veszteséged pedig csökkeni fog – a szervezeted igyekszik takarékosan bánni vele.

Miért lehet kellemetlen szagú a verejték?

Az izzadásnak alapvetően nem jár kellemetlen szaggal – erről a különböző baktériumok gondoskodnak. Zuhanyzással nem kizárólag azt éred el, hogy újra kellemes lesz a bőröd illata, hanem az izzadás következtében a bőrödre kiült méreganyagoktól is végleg megszabadulsz.

Az izzadás gátló szerek tulajdonképpen összehúzzák a pórusaidat, ami megakadályozza a tested természetes méregtelenítését. Erre a tényre persze már rég fényderült és számtalanszor volt vita tárgya, hiszen rengeteg dezodorban alumínium vegyület van, ami blokkolja a verejtékmirigyek működését. Éppen ezért ma már kötelezik a forgalmazókat ennek a vegyületnek a feltüntetésére…

 

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: