Lehetőségek aranybányája – Nyíregyháza Aquarius fürdő

Röpke magyarországi látogatásomnak nem maradhatott el kvintesszenciája: szaunalátogatás! Bevallom töredelmesen, hogy a konstans eső városában, Vancouverben, utazásom előtt napi vizualizációm elmaradhatatlan részét képezte a jövőbe vetíteni magam egy forró finn szaunába valahol Magyarországon B-vitamint kortyolgatva, magyarul cseverészve a körülöttem ülőkkel. Mivel utazásom tekintélyes részét nem a fővárosban, hanem vidéken terveztem eltölteni, ezért felfedezőkörutam során Északkelet-Magyarországra vettem az irányt a nyíregyházi Aquarius fürdőbe.

Társaságomat egy 9 éves srác jelentette, akinek első szaunás élményeire korábban befolyással lehettem. Frissen él még bennem az élmény, ahogy ő 6 évesen a Demjén fürdő szaunájában először szembesülve mind a szauna melegével mind a szaunaetikettel, szabálykövető gyerek révén udvariasan megkért minden szaunába tévedő vendéget, hogy ugyan törölközőt terítsen már maga alá. Hát igen, vannak rokoni szálak – gondoltam büszkén magamban.

Livia banner

Épp ezért semmi kétségem nem volt afelől, hogy jó partnerek leszünk, főleg mivel tudtam, hogy – szauna ide vagy oda – az ő preferenciája a csúszda.

Nyiregy4

E hatalmas komplexumba való borsos árú belépő megváltásáért cserébe (több, mint 10 ezer forintot hagytunk ott a szaunajegyekkel együtt, fogyasztás nélkül) korlátlanul élvezhetjük a hullámmedencével és sodrófolyosóval is ellátott élményrészleg, a hatalmas és laikus szemmel tisztának tűnő kinti & benti gyógymedence, illetve a szaunavilág szolgáltatásait. A különálló gyógyvízrészlegbe azonban nem engedélyezett az átjárás, csak 4 után. Egye-fene! 10 óránál többet úgysem terveztünk a fürdőben eltölteni.

Nyiregy10

Miután egyre jobban testet öltött a gondolat, hogy a fürdőruhám alsó fele valószínűleg nem fogja túlélni ezt a napot, amennyiben tovább folytatom a csúszdázást, ezért megfáradva és gondolatban indokolatlanul 50+ kategóriába sorolva magam átslattyogtam a szaunarészlegre. Belépés előtt rögtön egy bárba ütközik az ember, ahol gyümölcslevektől kezdve illóolajokon át kemény szeszesitalokig lehet válogatni mindenféléből. Én a leghidegebbet és legtáplálóbbat választva folytattam utam a szauna felé. Mosolygó személyzet ajánlja figyelmembe a lepedőket, amelyek habár színesek, de sem anyagukat, sem méretüket tekintve nem töltötték be rendeltetésszerű funkciójukat. „Ezt bevihetem?” – mutatok a frissítőmre. „Hát vigye, de csak óvatosan.” Nagy örömömben rögtön birtokba is vettem a finn szaunát, mely már egy órával a nyitás után is tökéletes hőmérsékleten működött. Ez azért is volt meglepő számomra, mert egyetlen vendégként voltam a részlegen, mely 1 méretes finn szaunából, 1 aromaszaunából, egy kisebb száraz szaunából, egy gőz-, és egy sókabinból, továbbá egy merülő medencéből állt. Kíváncsi voltam, hogy hétfő révén vajon vendégek egyszercsak elkezdenek-e szállingózni.

Nyiregy14

Elnyúlva a lepedőmön üdítőmet kortyolgatva nagy sóhajokkal és félmosollyal vettem tudomásul: ez de hiányzott! Minden gond, probléma, stressz megszűnt létezni, csak a jelen létezett és a szauna. …Amiről pedig muszáj szót ejtenem, mert bármily meglepő, de nincsenek szaunaprogramok. „Há’ vót, mosmá’ nincs.” Hangzott a szakszerű és tömör válasz érdeklődő kérdésemre. Ennél többet azonban sajnos nem sikerült megtudnom az okokról és miértekről. Nincs és nincs, ami a szaunát elnézve abszolút indokolatlan. 30-35 főt befogadni képes helyiség, mesterként bejárható, duplakályha, odakinn zuhanyzók se szeri se száma, a merülő meg grátisz. Ha felmerülne az az apró kérdés, hogy a vendégek azok meg hol vannak, jelentem, délután 4-re szép kis tömeg gyűlt össze. Egyikük spontán szaunaprogramba fogott, amit mi többiek, boldogan fogadtunk. Voltak törzsvendégek, illetve egyszeri betérők is, és habár egy mértékletes alapzaj mindig érzékelhető volt a szaunában, de ez nem fordult át kellemetlenbe. Úgyhogy a létesítmény fizikai adottságai mellé már egyfajta vendégkört is kaphatna egy vállalkozó kedvű Szaunamester.

Nyiregy11

A fantasztikusan pihentető szauna-, és fürdőélményt követően végül zárórakor mi is hazafelé vettük az irányt. Minden, ami benne volt ebben a napban, nagyon hiányzott és hiányozni is fog az elkövetkezőkben, úgyhogy nagyon bízom benne, hogy következő látogatásomkor sikerül majd még több hasonlóan kiemelkedő élményt, örömöt szerezni.

Livia Evergreen

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: