Mesebeli szauna, tojás formában

A svédek több száz éves szaunázási hagyománya és az újjászületés gondolata ihlette meg Bigert és Bergström művész duót az öt méter magas aranytojás szauna megalkotására. A különleges szauna mintegy engesztelésképpen született, a kirunai bányászat okozta talajsüllyedésért, ami miatt a városközpont odébb költöztetését rendelték el. A tojás az újjászületést, az újrakezdést szimbolizálja.

A mára világszenzációvá érett aranytojás szauna egy nyolc férőhelyes fatüzelésű mobilszaunát takar. A rozsdamentes aranyszínű tökőrfólia már messziről káprázatos látványt nyújt, hiszen a lenyűgöző táj szépségét látjuk benne viszont. Természetesen a szauna belseje éppen akkora odaadással készült, mint a külseje, így a kályha nem csak átvitt értelemben jelenti a szauna szívét, azt ugyanis szív formába öntötték. A szauna egyébként 75-85°C között üzemeltethető.

szív3

Az aranytojás szauna viszonylag könnyen költöztethető

Amit ki is használnak, hiszen szó szerint csodájára járnak a különleges műalkotásnak, melynek használata ámbár díjtalan, de előregisztrációt igényel – gondolhatjuk milyen hosszú lehet a várólista. Aki szeretne, kedvező áron igényelhet szaunalepedőt és "szauna snack-et" is a tökéletes komforthoz.

szív1 szív2

A szauna egyébként alapvetően napelemmel és akkumulátorokról működik, a belső világítást LED-ek segítségével oldották meg. A bejutást pedig egy elegáns lépcső teszi lehetővé. A szauna a nyugodt, stresszmentes gondolkodás színtere, táplálja, hatékonyabbá teszi a bent ülők beszélgetését, eszmecseréjét.

Ugye a Te bakancslistádra is felkerült az arany szaunatojás?

Jelentkezz képzésünkre most!