Kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy fürdőruhamentes legyen a szaunázó hely - derült ki a NAGY szaunaTESZTből!

Nem is olyan régen zártuk le első NAGY szaunaTESZETünket, amelyet óriási számban, több mint 520-an töltöttetek ki! A válaszokból igazán izgalmas eredményeket kaptunk! Tartjuk magunkat ígéretünkhöz, hogy néhány érdekesebb statisztikai adatot nyilvánosságra is hozunk. Így tehát a következő sorokban megtudhatjátok átlagosan hány percet töltünk a szaunában, melyik a legnépszerűbb szaunatípus és hogy mennyire tartjuk fontosnak, hogy a szaunázóhely fürdőruhamentes-e.

Még mindig sok helyen megengedett a fürdőruhában történő szaunázás, holott a rendszeresen szaunázók nagy többsége kifejezetten kerülik azokat a helyeket, ahol nem garantált a szauna fürdőruhamentessége. Ezt a kijelentésünket ezidáig csak feltételeztük, illetve arra a sok évnyi tapasztalatra építettük, amely során megismerhettünk benneteket. Ezúttal azonban egy komoly felmérés eredményeit is mögé tűzhetjük, mely szerint 522 válaszadó közül 247-en kizárólag olyan helyekre mennek szaunázni, ahol a fürdőruhamentesség adott. További 180 válaszadó jelezte, hogy szintén nagy befolyást gyakorol a szaunázó hely választása során ez az alapvető kérdés.

A kérdés kapcsán egyébként egy 0-tól 10-ig terjedő skálán lehetett megjelölni, hogy mennyire fontos, hogy a szaunázó hely fürdőruhamentes legyen, ahol 10-essel lehetett jelezni, ha valaki kizárólag fürdőruhamentes helyeket látogat. A szaunamentesség iránti elkötelezettséget semmi sem bizonyítja jobban, hogy 7-es alatt 520-ból csupán 95-en jelöltek, 5-ös alatt pedig mindössze 58-an.

A kulturált meztelenséget egyébként igen kevesen, mindössze 28-an felelték, hogy zavarónak találják. Sőt sokan – több mint 400-an – jelezték, hogy akár a wellness részleg más területeire, így például a pihenőmedencére is ki lehetne terjeszteni a lehetőséget.

furdoruha mentes

 

Átlagosan alkalmanként 10-15 percet töltünk a szaunában

A legnépszerűbb szaunatípus természetesen a finn szauna, amelyben azért annyira hosszadalmasan nem lehet tartózkodni, mint például egy alacsony hőmérsékletű sószobában. A válaszadók közül 23-an válaszolták, hogy egészen „kifulladásig” tartózkodnak a kabinban, a legtöbben azonban, összesen 299-en 10-15 percnél nem töltenek több időt egyidejűleg a forróságban. Talán a válaszadók e táborát gazdagítják azok, akik azt felelték (összesen 161-en), hogy addig ülnek a szaunában, ameddig jól esik, de 15 percnél semmiképp sem többet. A többi válaszadó a maximum 5 perc és az 5-10 perc közötti időt jelölte meg.

Ez még nem minden! Hamarosan újabb kimutatással készülünk, illetve már folynak az előkészületek az új szaunateszt kidolgozására is!

Jelentkezz képzésünkre most!

 

Tovább a kategóriában: « Mesebeli szauna, tojás formában