hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Első szaunaélmény Kanadában – West Vancouver

  • Posted on:  hétfő, 27 March 2017 09:28
  • Írta: 

Mint ahogy két egyforma szaunamester, úgy két egyforma szaunahely sem létezik. Ahogy korábbi cikkenkben összefoglalt tapasztalataink - és az általatok írt, a Szaunashow portálunkon megelent beszámolók - tanúsíthatják, hogy idehaza is nagy a kontraszt egy-egy létesítmény között - hát még abban az esetben, ha kicsit távolabb vidékekre utazunk! Következzen egy több ezer kilométerről érkező élménybeszámoló, Barabás Líviától, a szaunamestertől, aki Kanadába költözése ellenére sem feledkezett meg a hazai szaunázókról! :-)

Tél. Eső. Hideg. Szél. Óceán. 3 napja érkeztem. Napkeltekor, kelet felől. Szauna kell most azonnal. Google jó barát, azt mondja, hogy West Vancouver-ben (Nyugat-Vancouverben) van egy szép nagy létesítmény, nézzük, mit tartogat. Igen-igen, tudom, a méret nem garancia, de nőből vagyok, gondoltam ezzel a hellyel biztosra megyek. West Vancouver egyébként is Vancouver Rózsadombja, a környékhez egy kiváló presztízsű, nívós rekreációs központ illik sok-sok pazar szolgáltatással a magas igények kielégítése érdekében.

West Vancouver Community Centre

Hát erről van szó.

Pazar, nemde?

A pozitív és lelkes hangulatom a belépődíjra pillantva tovább fokozódott. 7 dollár. Mennyi??? Ez 1400 Ft. Hát ezért az összegért még magyarhonban sem igazán lehet nemhogy spéci, de még átlagosnak mondható helyre sem bejutni. És van uszoda és szauna és jacuzzi, yeah!

Beléptetés és meg is vagyunk. Cuccokkal az öltöző felé haladva szép nagy üvegfalak mindenhol, igen jól felszerelt fitnesszterem az emeleten, 50 méteres medence a földszinten. Valóban rengeteg szolgáltatás elérhető, bár nekem elég egyirányú volt a motivációm. Lelkesedésemet nem töri meg, hogy az öltöző padlója úszik a vízben, nagy sóhaj. Ezt bizony ismerem.

Frissítő zuhany után a medencetér felé véve az irányt épp egy úszásoktatásba botlok. Úszódeszkák a parton, és még valami. Termoszok. Termoszok, vizes palackok mindenütt a medence szélen. Kicsik-nagyok-színesek. Itt mindenki mindig magával hurcolássza, ebben van a kávé, a tea, a smoothie (európai leleményességgel vegyítve pedig a sör, bor, vodka nyilvános helyeken). Óvatosan átmasírozva az úszódeszka-termosz-rengetegen megpillantom a szaunát.

 

s„Szauna

13. életévüket betöltött vendégeknek.

Étel, rágógumi nem vihetők be.

Vizes palackok igen.

Illatmentes zóna”

 

 

 

 

…Ez most komoly? Oké, nálunk is ki van írva elvétve, hogy ne borotválkozzál, de úgy látszik a világnak ezen a felén egészen más problémákba ütközünk. Tovább menve a rágógumi gondolatszálon, ezek szerint az emberek a szaunában szabadulnak meg tőle? Hát, nem mertem a pad alá nézni ezek után.

Vizes palack. Valóban, sokkal jobban esik a langy-meleg vízből kortyolgatni szaunázás közben, amibe ki tudja, hogy a magas hőfokon mi minden oldódott már bele…

A tündérmeséből verbuvált misztikus 13-mas számról, mint életkori referenciáról a szaunalátogatás restrikcióit illetően meg ne is beszéljünk.

Livia banner

A kiírásnál már csak a szauna állapota és az elsőként „elszenvedett” helyi szaunakultúra volt sokkolóbb. Kb. 70 fokos helyiség, villanykályha, rajta 5 db (!) kővel, izzószálak láthatóak. Tocsogó gatyás, papucsos vendég felcsoszog a 3. padra. És még 3. Közben azon morfondírozom, hogy ne tévesszem el, hogy a törölköző melyik oldalát használjam, ugyanis ki tudja mi került a padról annak másik oldalára. Vizes palack majd’ mindenkinél.

Hamar kifordultam a szaunából, majd egy rövid jacuzzi-s kör után a létesítményből is, gondoltam, nem bánom azt a 7 dolcsit, de azt hiszem inkább keresik valami mást.

No

 

 

Zárásként íme felfedezésem a törölköző ledobónyílásánál.

„A mások iránti tiszteletre tekintettel kérjük, ne köpködjön.”

 

 

 

 Első vancouveri szaunaélmény letudva. Se az elhelyezkedés, se a méret nem volt garancia az élvezhető minőségre. Nézzük, mit tartogat még a város.

Livia Evergreen


 

Köszönjük szépen! 

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: