hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Szauna – belváros – Vancouver

  • Posted on:  szerda, 29 March 2017 10:06
  • Írta: 

Ismét Kanada egyik lenyűgöző pontjában járunk, azon is belül Vancouver belvárosában. Barabás Lívia egy újabb beszámolója következik egy újabb, már-már törénelmi jelentőségű szaunahelyről, amely hűen őrzi a régi kor emlékeit. :-) 

Az előző cikkben első szaunaélményemről számoltam be Kanadában, lelkesedésemet nem megtörve folytatom a felfedezést, így a minap egy egészen más jellegű helyre sikerült betévedni.

Livia banner

Ha valaki helybéli, és meghalja az „East Hastings” utcanevet, akkor leginkább vibráló boltokra, mélán vánszorgó kemény-drogosokra és lepukkant épületekre asszociál. East Hastings valóban nem az előkelőség központja, ennek ellenére nagyon sok érdekes és meglepően jó helyre lehet bukkanni, például ez az 1926 óta működő szauna is ilyen. Ez pedig bizony nagy szó, hogy a 130 éve alapított városnak van egy 90 éve működő vállalkozása, mely még az első világválságot is átvészelte.

Hastings1

Elnézve a külcsínyt úgy tűnik, hogy ezt a marketing lehetőséget nem igazán lovagolták meg, bár kétség kívül tartja a masszív Google elsőt. Természetesen bejelentkezés-köteles, $22-ért 90 percig élvezhetjük az egyik 4 fős privát finn szauna melegét. Jöhetünk barátokkal, párunkkal, teljesen mindegy, a szauna 4 fő-ig privát használatú arra a 90 percre. Az alagsorban pedig a gőzszauna napközben kizárólag a férfipublikum számára áll rendelkezésre, egyébként pedig ki lehet bérelni az éjszakára maximum 40 fő-ig $400-ért. Íme néhány invitáló sor:

Hastings2

„Feel like doing something different for your birthday party? Everyone get naked and sweat together!”

„Úgy érzed, hogy valami mást csinálnál a szülinapodon, mint eddig? Mindenki öltözzön pucérra és izzadjunk együtt!”

Valóban az az érzése az embernek a szaunában izzadva, hogy ez a létesítmény bizonyára sokat látott már az alapvető funkcióján, azaz a szaunázáson kívül, illetve sanda gyanúm, hogy a kályhát az alapítás óta nem sikerült még kicserélni

Hastings3

 

Összességében véve meglepően barátságos és komfortos a hely, jól megközelíthető, bár ne lepődjünk meg, ha a bejelentkezés nem zökkenőmentes és lassú, tagolt beszéd megkívánt. A higiénia határozottan nem erőssége a helynek, a szauna használatára vonatkozó piktogramok helyett pedig egy komplett kisregénybe foglalt utasítássort kell követni.

 

Masszázsok és egyéb spa-szolgáltatások nem elérhetőek, Hasting Steam and Sauna tényleg csak egy beugrós szaunás hely, mindenképp megér egy látogatást, márcsak azért is, hogy megtapasztaljunk valami autentikusnak mondható szaunaélményt Vancouverben.

Livia Evergreen


Ismét köszönjük szépen a beszámolót!

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: