hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Így érdemes szaunahelyet választani - Lívia újabb kalandjai!

  • Posted on:  szerda, 21 June 2017 10:44
  • Írta: 

Habár korábbi cikkekben remélhetőleg sikerült pontos képet vázolni két hasonló létesítmény látogatását követően a vancouver-i szabadidőközpontokban használható szaunák állapotáról és a helyi szaunahasználati szokásokról, ez a cikk még tovább boncolgatja e fenti témát, mert kísérletezésből és új helyek felfedezéséből sosem elég. :-) Olyan sok szabadidőközpont van Vancouverben (~30), hogy egyszerűen képtelenség elhinni, hogy ne lenne legalább egyetlen hely, ahol mondjuk elfogadható állapotok uralkodnak. Mivel látogatási mintám korántsem reprezentatív, ezért a google-on való kalandozástól fellelkesülve végül ráböktem egy szimpatikusnak tűnő helyre, lesz, ami lesz.

Újabb szabadidőközpont – Britannia Pool

Britannia4

E gyűjtőoldal elég jól összefoglalja a szolgáltatási kínálatot az egyes létesítményekben, én pedig magabiztosságomat a zöld pipák számára alapoztam. Így esett a választás a Britannia Pool-ra. Biztosra mentem, ezért fel is hívtam őket megerősítésre várva, hogy valóban létezik valóban száraznak mondott szauna...

HAZÁNKBAN IS VAN HASONLÓ OLDAL >>

 

 

Öröm a köbön - a lelkes diszpécser 10 fős szaunát említett.

Az ár itt is rendkívül alacsony 6 dollár, ami pedig még imponálóbb, azok a csomagajánlatok. 100 dollárért 3 hónapig bármely létesítmény látogatható. Ezen túl nem elfelejtendő, hogy ezek nemcsak uszodák, hanem egyben fitnesz-központok is elég jól felszerelt gépparkkal.

Okulva a korábbi tapasztalatokból a Britannia Pool látogatása egy hétfő estére esett, úgyhogy vendég majdhogynem egy szál se. A medencét körbejárva a szauna után kutatva azonban felvilágosítottak, hogy koedukált szauna helyett egy-egy száraz szauna van mindkét öltözőben. Hmm… A lelkes diszpécser ezt az apró részletet elfelejtette említeni a telefonban, így az első látogatás a gőzkamrába vezetett, ahol a bent lévő vendégek nagyban nyújtották végtagjaikat, illetve gyakorolták a különböző jóga-ászanákat. Sok idő nem telt bele, míg inkább a jacuzziban folytattuk a heti wellnesst, aminek forró vize és intenzív bugyogása hamar elfeledtette velünk a hiányzó közös szaunaélmény okozta ürességet…

Livia banner

15 percre, amíg nem végül a szauna győzött.

Az előtérben szembesültem Vancouverben először a törölköző használatára felhívó instrukcióval, melyhez egy szintén belépni készülő vendég azonnal megjegyzést fűzött, hogy ő bizony nem fogja összeizzadni a törölközőjét.

Oké—

A másik kedves piktogram persze azonnal vizuális képeket generált bennem, ahogy elképzeltem a hazai Szaunamestereket munka közben – mert ugye majd’ minden szaunakályha elektromos, ahol programokat tartanak –, ahogy a mester minden ráöntés során fel-felszisszen, amikor apró villámok törnek fel a kályhából. Bizonyára egész más népszerűsége lenne ennek a foglalkozásnak. Az instrukció megfogalmazása okozta kettős értelmezés lehetőségében rejlő humorról nem is beszélve: „Kérjük ne öntsön folyadékot az elektromos szauna kövekre.” Hmm… Szuperkövek!

 Britannia1

Ahogy így a szaunában elszórakoztattam magam, volt szerencsém megtapasztalni végre élőben az olvadó műanyag papucs generálta égett-szúrós bukét, ami a szaunakályha körüli faperem és egy kedves vendég láb-, és papucsszárításának orrot (és lelket egyaránt) átható következménye.

E delikvens szaunázó az esetet követően hangosan nehezményezte, hogy miért ilyen forró a kályha, illetve puffogott sokat, hogy miért nincs kiírva, hogy ne tegye fel a papucsát a kályhára.

Ekkor már mosolyogtam, és a szauna falán függő kiírásra pillantva, „kérjük ne beszéljen sokat” vagy „kérjük, hogy minimális beszélgetést folytasson”  - azon morfondíroztam, hogy ez most akkor már sok volt-e a megfogalmazók szerint, vagy még rendben van.

Britannia2

Ettől a példaértékű esettől eltekintve a Britannia Pool végre mérsékelte bennem a szabadidőközpontokban kínált szolgáltatásokkal szembeni erős ellenérzést, a száraz szauna valóban száraz szaunaként működött, a higiéniai viszonyok is teljesen rendben voltak, és ha hétköznap tér be az ember, valóban kellemes élményben lehet része.

Livia Evergreen

 

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: