hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Elérkezett utazásunk végállomása - Lívia kanadai zárócikke

 • Posted on:  csütörtök, 13 July 2017 05:59
 • Írta: 

A Vancouver és környéke szaunalétesítményeiről szóló 11 cikkből álló cikksorozat zárórészéhez érkezve remélhetőleg sikerült olykor-olykor megmosolyogtatni a kedves olvasót, s egyúttal betekintést engedni a helyi szaunalátogatási-, és szaunahasználati szokásokba.

Amennyiben valaki lemaradt volna róla, úgy a cikkek az alábbi linkeken elérhetőek:

 1. Szaunakultúra a tengeren túl – Vancouver, Kanada
 2. Első szaunaélmény Kanadában – West Vancouver
 3. Szauna – belváros – Vancouver
 4. Nyugat-Kanada szaunája – Scandinave Spa
 5. Újabb szaunaélmény Vancouver belvárosában
 6. Vancouver-i szaunaparadicsom – Art of Sauna I.
 7. Vancouver-i szaunaparadicsom – Art of Sauna II.
 8. Szaunaház a Bowen-szigeten
 9. Újabb szabadidőközpont – Britannia Pool
 10. Kiszakadva Vancouverből – Manning park
 11. Kultúrsokk Vancouverben – Minoru

A vancouveri és környéki helyeket számba véve a közel 30 szabadidőközpont és a cikkekben említett egyéb wellness-létesítmények jelenleg kimerítik a viszonylag könnyen elérhető szaunázási lehetőségek fogalmát. A világ második legnagyobb országaként Kanada, amennyiben felfedezni szeretnénk, a legfontosabb, amivel számolnunk kell, azok az irdatlan távolságok. Ha valaki nem sajnálja az időt és az anyagi ráfordítást, akkor 8-10 órás autóutat megtéve a kontinens belseje felé kezdődik az igazi, vadregénybe illő wellness élmény, ugyanis hőforrások se szeri, se száma elérhető a hegyek lábainál, általában tavak mellett, széleskörű szolgáltatási palettával. A 8 órás autóútra lévő Halycon Hot Springs például tóra néző mesés kilátással várja a kikapcsolódni vágyókat.

Záróélmény5

Tekintve, hogy az európai kultúra minden szempontból sokkal erőteljesebben van jelen 4-5 ezer km-rel odébb, Kanada keleti partján, úgy kétség sincs afelől, hogy az Ontario és Quebec tartományokba látogatók teljesen más, sokkal inkább az európaihoz hasonló stílusú és színvonalú élményekben részesülnek.

Záróélmény4Quebec tartománnyal indítva a spanordiques.ca nagyon jó kiindulási pont azoknak, akik a régióban igazi „északi” szaunaélményt keresnek. Ezen létesítményekben a belépő 30-45 dollár között mozog változatos nyitvatartással és szolgáltatásokkal.

Le Nordique Spa Stoneham például szaunaprogramokat is ígér szeptembertől júniusig kizárólag vasárnaponként.

Színfoltként az ország közepén Manitoba állam szívében, Winnipeg-ben is van lehetőség szaunaprogramokra (Thermea Winnipeg).

Ontario tartományába utazva Torontóban a Grotto szauna önmagában egy építészeti remekmű pazar kilátással. Sajnos a publikum számára jelenleg a létesítmény nem elérhető, kizárólag privát alkalmakra bérelhető.

A provinciában maradva Ottawa-ban található Észak-Amerika legnagyobb spa-létesítménye: Le Nordik, mely 7 kinti medencével és 8 tágas szaunával várja a látogatókat.

Természetesen a szolgáltatáspaletta magában foglalja az ingyenes aufguss-okat is a hét minden napján, napi 5 alkalommal. Egyik Szaunamesterük Robert Weitzmann, korábbi Aufguss WM résztvevő, aki egyedüliként képviselte Kanadát 2015-ben, illetve 2016-ban. Kanada két hivatalos nyelvére tekintettel a programok bemutatása angolul és franciául egyaránt történik.

Habár a blogos beszámolók (pl. tripadvisor) kanadai részről „eszméletlennek”, illetve „hihetetlenül izgalmasnak” írják le az előzőekben említett fürdőkben átélt szaunaprogramokat, e szolgáltatás mégsem robbant még be a köztudatba, még az egy tucatot sem éri el azon helyek száma a létesítmények weboldalain hirdetett szolgáltatásokat tekintve, ahol szaunaprogramokban részesülhet az ember.

Livia banner

Remélhetőleg az elkövetkező években a multikulturalizmus jegyében egyre több helyen lesznek elérhetőek mind szaunaprogramok, mind színvonalas és higiénikus wellness-létesítmények, illetve a keleti part példáján felbuzdulva a Sziklás-hegységen túl is lesznek majd nagy volumenű beruházások, felújítások.

Amennyiben valaki Kanadában wellness-létesítmény látogat, és élményeit szívesen megosztaná a publikummal, úgy beszámolóját várjuk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Köszönöm, hogy velem tartottál, amennyiben többet szeretnél olvasni a vancouver-i életről, aromaterápiáról, egyéb témákról, úgy kövesd a blogom a www.liviaevergreen.com oldalon.

Livia Evergreen


 

Köszönjük szépen Líviának azt a sok élményt és tudást, amelyet izgalmas cikkeiben átadott számunkra! :-)

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: