hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

"Első MOSZB élményem" - interjú Tóth Ditkével

Múlt hétvégén lezajlott az idei első Magyar Országos Szaunamester Bajnokság forduló. A 2017-2018-as Bajnokságon több Szaunamester jelentkezett, akik most először mérik fel tudásukat a MOSZB versenysorozatának keretei között. Kíváncsiak voltunk, hogyan élik át a verseny és persze az arra való felkészülés pillanatait azok a Szaunamestereknek, akik idén vesznek részt először az eseménysorozaton. Tóth Ditkével folytatott interjúsorozatunk következő állomása tehát a hétvégi versenyen szerzett élményei köré fonódik.

Gyógyító természet – a Kneipp taposó hátterében

Sebastian Kneipp az 1800-as években élt lelkész volt, és mint akkor sokan mások egyike volt azoknak, akiket utolért a szörnyű betegség, a tuberkulózis - másnéven gümőkor. A kórra, amely leggyakrabban a tüdőt támadja meg, de az emberi szervezet egészét fenyegeti, abban az időben még nem volt megoldás és rengetegen vesztették életüket a betegséggel szembeni küzdelemben.

Szaunázás az immunrendszer védelmében

Eleged van belőle, hogy minden ősszel és télen megfázások sorozata kerít a hatalmába? Szaunázz rendszeresen és garantáltan kevesebbszer fog megfájdulni a torkod. :-)

Lázasan készülnek a Szaunamesterek a hétvégi Bajnokságra!

Az ismert arcok között idén több frissen végzett Szaunamesterrel is találkozhatunk a Magyar Országos Szaunamester Bajnokság fordulóin. A ráckevei AquaLand idei különleges programjaira már több cikkünkben is felhívtuk a figyelmet, rengeteg érdeklődő Vendégre számítunk – kíváncsiak voltunk a Szaunamesterek hogyan birkóznak meg a készülődéssel. Hogy egy kis betekintést tudjunk nyújtani Olvasóinknak a „kulisszák mögé”, Tóth Ditke, Tótfalusi Roland, Kerekes Péter és Boján Ádám ajándékozott meg bennünket a következő interjúval.

Legyél te is SzaunaClub tag!

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén továbbra is szeretnénk kedvezni azon Vendégeink részére, akik rendszeresen követik nyomon a SzaunaClub mindennapi életét. Így webáruházunkban már igényelhető az újévi TörzsvendégKártya, amely számtalan lehetőséget nyit meg és még több kedvezményt kínál tulajdonosa részére.

Hosszabbított nyitva tartás a Millenniumban?

Tudjuk jól, hogy nagyon sokan reggeltől estig dolgoznak, mikor pedig végre sikerül lezárni a napot, addigra nem sok idő marad a kikapcsolódásra. A SzaunaClubnál a későn végzőkre is gondoltunk!

Nyereményjáték! Kedvenc szaunahelyed most ismét szaunasapkát ér!

Egyre hidegebbek a hajnalok, egyre korábban bukik alá a Nap a horizonton - mi még sem szomorkodunk, hiszen a őszi-téli cudar időben esik a legjobban beülni a forró szaunakabinba. Na de hova érdemes ellátogatni idén? A SzaunaShow oldalát pontosan erre a célra hoztuk létre - hogy ez többé ne okozzon senkinek se fejtörést!

Ezek a legnépszerűbb szauna illatok!

Emlékeztek még a szauna illatos kérdőívünkre, amelyet abból a célból készítettünk, hogy kiderítsük, mely illatokat kedvelik a férfiak és melyekért rajonganak inkább a nők? A kérdőívre közel 130 kitöltés érkezett, a válaszok alapján a következő statisztikát állítottuk össze:

Tudtad? A szaunának is van illata!

Szabó Zoltánnal folytatott interjúsorozatunk előző fejezetében körbejártuk, hogyan mérheted fel a szauna állapotát, és hogy mire kell feltétlenül odafigyelned minden egyes felöntésnél. A folytatásban általánosságban lesz szó a magyar szaunákról, illetve, hogy milyen következményeket von maga után a hanyagság.

A szaunának lelke van – nem mindegy, hogyan bánnak vele

Adott két egyidős, egyforma típusú, kialakítású és felszereltségű szauna – mégis előfordulhat, hogy teljesen más élményt okoz a benne ülőknek. A szauna ugyanis pontosan olyan élményt fog nyújtani a vendégei részére, amilyen minőségű karbantartást kap, illetve, ahogy azt napi szinten használják. Milyen különbségek vannak szauna és szauna között? Mitől függ, hogy mennyi vizet kell önteni a szaunakövekre? Mennyiben változtatja a szaunamester munkáját a szauna mérete? Interjúsorozatunk következő részében Szabó Zoltán a szaunamesterség egyik legérdekesebb részéről mesél.

Egy igazán izzasztó cikk következik!

Az emberek általánosságban nem szeretnek izzadni – gyakorlatilag a hétköznapok folyamán mindent megteszünk azért, hogy a „kínos foltokat” láthatatlanná varázsoljuk különböző izzadás gátló szerekkel. A szervezetnek azonban fokozott szüksége van rá, hiszen ez az egyik útja többek között a természetes méregtelenítésnek!

Miért is olyan fontos a szauna szellőztetése?

A szellőztetés nélkülözhetetlen része a szaunázásnak, hiszen szaunázás közben alapvetően egy zárt térben tartózkodunk, ahol friss levegő utánpótlása híján hamar elfogy az oxigén. Ha valami akadályozza a levegő megújulását, akkor a bent lévők hamarosan többek között fejfájásra fognak panaszkodni. 

Kedvenc illatod most ajándékot ér!

Ahány ember annyi ízlés. Mindenki más és más illatot tart kellemesnek és taszítónak. Egy-egy illat régi emlékeket idézhet fel, ami miatt csábítóbban, avagy pont hogy ellenkezőleg hathat rád. Egy messze elkerült szag is könnyen kedvenc illattá változhat, ha olyan eseménnyel kerül összefüggésbe, ami pozitív élményt nyújt.

Miért olyan fontos a folyadékpótlás szaunázást követően?

Naponta átlagosan két és fél liter folyadékot veszítünk. A veszteség mértékét természetesen sok minden befolyásolja – a környezeti viszonyoktól kezdve az öltözködésen keresztül a sportolásig, minden. Talán megdöbbentő lehet, hogy ebből a 2.5 liter folyadékból fél liter verejtékezésből adódik – ülőéletmód és mérsékelt környezeti viszonyok mellett. Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor mennyi lehet az átlagos veszteség a szaunában?

Helyes étrend szaunázás mellett

Szaunázás közben a szervezet folyamatosan méregtelenít, azaz a szervezet számára hasztalan anyagoktól megválik. A szauna számtalan módon hozzásegít az egészséges életmódhoz: fokozza az anyagcserét, javítja a vérkeringést, szerepet játszik a sejtek megújításában. Sokan keresik fel a legközelebbi szaunás helyet fogyókúrás célzattal…

Ilyen vizsgázni a SzaunaClubnál

Tóth Ditkével folytatott interjúsorozatunk utolsó felvonásában Ditke a SzaunaClub képzését követő vizsga élményéről számolt be. Ezen felül pedig kíváncsiak voltunk, hogy oklevéllel a zsebében, mik a tervei a jövőre vonatkozóan? :-)