hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Tavaszi hírek és képzések

  • Posted on:  kedd, 05 May 2015 10:42
  • Írta: 

Megérkeztek új szaunaolajaink! Magyarországon elsőként az egyik legnagyobb német márka minőségi felöntőolajainak importőrjeként hoztuk forgalomba a szaunaprogramokhoz használatos koncentrátumokat.

Boltunkban már több, mint 11 minőségi szaunaolaj kapható 100 ml-es kiszerelésben most akcióban 1790 Ft-ért, melyből fürdők, szállodák és szaunamesterek oklevelük megküldése után további kedvezményben kedvezményben részesülnek. A termékek elérhetőek ezen a linken: www.szaunakellekek.hu

almavirag szauna 15

Bővítsd ismereteidet továbbképzéseinken, melyek májusban és júniusban 10% kedvezménnyel vehetők igénybe. Amennyiben azonban több képzésen is részt vennél, úgy a kedvezmény mértéke képzéstől függően magasabb. További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Képzések, továbbképzések


 

Szaunamester képzés:

Sajátítsd el a szakmát a legjobbaktól! Amennyiben valóban hiteles és szakszerű képzést keresel, itt a helyed.

szaunamesterek456

A Magyar Wellness és Szauna Klub Magyarország piacvezető Szaunamester képző intézménye. Oktatott Szaunamestereinek száma közelít a 200 főhöz, akik valamennyien sikerrel el tudtak helyezkedni magyarországi, osztrák és német wellness-létesítményben, illetve szállodában. Nálunk a tudásod nemcsak papíron létezik, hanem intenzív gyakorlati képzésünk által megtanulhatod azokat az alap-, és látványtechnikákat, amelyeket kis, közepes, illetve nagyméretű szaunákban is sikerrel alkalmazhatsz.

Szaunamester képzésünkről a magyar törvényeknek megfelelő igazolást állítunk ki (képzéseink a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által bejegyezve az alábbi nyilvántartási számon: 00310-2011), melyet bármely magyarországi, s egyúttal külföldi munkaadó elfogad.

Képzésünk sikerességét bizonyítja, hogy a nálunk végzett tanítványok nyerték az elmúlt években az összes magyarországi Szaunamester versenyt, illetve kimagasló eredményeket értek el nemzetközi megmérettetéseken is.

Képzési időpontok:
Budapest
Hétvégi:
2015.05.16-17. – 2015.05.23-24.
Hétköznapi:
2015.05.18.- 2015.05.21.
2015.05.25.- 2015.05.28.


 

Szaunamester továbbképzés:

Magyarországon elsőként a Szaunaclub szervezésében egyedi személyiségjegyekre építő professzionális Szaunamester továbbképzés indul az alapképzést elvégzett Szaunamestereknek Magyarország bajnokságot nyert Szaunamestereitől.

szaunamester689

Megérett az igény arra, hogy az alapképzésben elsajátítottakon túl a Szaunamesterek tudásukat, technikai repertoárjukat bővítve professzionális tudást szerezzenek, mely képessé teszi őket a hazai és nemzetközi közönség előtt bemutatott, zenére koreografált és mesterien kivitelezett elemekkel bővített produkciókra hagyományos és speciális eszközökkel egyaránt, ugyanakkor hazai és nemzetközi versenyeken való részvételre.

A tanfolyamra jelentkezők nem sematikus megoldásokat kapnak, hanem megtanulják, hogyan aknázzák ki saját képességeiket és kreativitásukat a minél precízebben kivitelezett szaunaprogramok megalkotásához, hogyan fejlesszék, márkázzák önmagukat úgy, hogy a nevük összeforrjon a szaunaprogramokkal.

A tanfolyam egyedülálló sokrétűsége és mélysége tekintetében, ahol az új, látványtechnikák és erőtechnikák elsajátításán túl speciális krémek, zselék, pakolások receptjei és hatásai kerülnek átadásra, parfümterminológiai ismeretek a még finomabb illatkompozíciók megalkotásához aromaterapeutától több mint 20 kész illatrecept átadása mellett. A Szaunamesterség élettana, és önmagunk képzése, fizikai felkészítése heti rendszerességű Szauna Estek esetén, illetve versenyekre, páros programok kivitelezésének módjai.

A legfontosabb azonban: az egyedi jegyekre, egyéni képességekre építünk! Mert nincs tökéletes stílus, csak tökéletes összhang!

Jelentkezés feltételei: min. 6 hónap aktív Szaunamesteri tapasztalat.

A képzésért felelős magyarországi bajnok Szaunamesterek: Szabó Zoltán és Barabás Lívia

A képzés időpontja jelentkezők függvényében változhat!

 

Virgácsmester képzés

I. A virgácsolás hagyományai külföldön és itthon, jövőbeli tendenciák
II. A szauna és a virgács kapcsolata, technikai feltételei
III. A virgácskezelés kivitelezése:
• hogyan készítsünk virgácsot? Virgácskészítés a gyakorlatban, többféle saját virgács készítése, előkészítése a kezeléshez
• a virgácsok hatásai az emberekre, a bőrre, virgácstípusok
• a virgács használatának speciális technikái
• a virgácskezelés kivitelezése
• csapkodás saját magunkon, csapkodás egy, illetve két virgáccsal
• szépségápolás: testradírok, pakolások
• illóolajok, szaunaolajok keverése és használata
• a szaunaszertartás koncepciója, lényegi ismeretei
• a virgácsmester és a vendég kapcsolatának pszichológiai vonatkozásai
V. Virgácskészítés
VI. Szárazgyakorlás
VII. Gyakorlás a szaunában
• Sok vendég számára bemutatható rövid virgácsprogram elsajátítása a Szaunamesterek részére
• Egyedi virgácsos kezelés – a program alkotásának tanulása – feladatvégzés párban
• A résztvevők bemutatják egymásnak a virgácsprogramjukat az előadó segítségével
• Zenés virgácsprogramok: programok végzése megadott zenére, show-elemek használata a kivitelezés során

virgacs szauna

A képzés időpontja:
Budapest
2015.05.12-13.
2015.05.27-28.
2015.06.09-10.
2015.06.16-17.


 

Aromaterápiás továbbképzés:

Ha szeretnél többet megtudni az aromaterápia és illóolajok világáról, a különféle esszenciák, házi készítésű hidrolátumok használatáról, aufgusskoncentrátumokról és speciális szaunaolajokról, valamint a Bach-virágterápiáról és annak szaunában való használhatóságáról, ajánljuk figyelmedbe továbbképzésünket.

aromaterapia

Több mint 15-féle gyártó termékeiből dolgozva különleges fortélyokat és technikákat sajátíthatsz el, valamint az aromaterápia egyéb lehetséges alkalmazási módjait mind a finn, gőz és aromaszaunákban. Annak érdekében, hogy munkád még sikeresebb legyen, 25-féle szaunaprogramokra kidolgozott illóolajrecepttel látunk el.

Az aromaterápiás továbbképzést szakképzett és gyakorlott aromaterapeuta vezeti.

Képzési időpontok:
Budapest
2015.05.12-13.
2015.05.27-28.
2015.06.09-10.
2015.06.16-17.


 

Krémek, pakolások – 1 napos workshop:

Egynapos workshop-unkon szakszerű ismereteket kaphatsz a szaunában használható különféle anyagokról, kompozíciókról. Megtanulod a krém és pakoláskészítés egyszerű, de trükkös fortélyait, mindazon ismereteket, amelyek átadására – akármelyik intézmény alapképzését végezted el – nem került sor.

Több mint 30 kidolgozott és kipróbált recept kerül átadásra, a szaunában bevált különféle élelmiszer-, és kozmetikaipari alapanyagú készítményekből. Az alapokon túl az általános krémkészítési eljáráshoz használt emulgeátorok, zselésítő anyagok használata szintén részét képezi a workshopnak. A workshop elvégzését ajánljuk mindazon Szaunamesterek számára, akik szeretnének munkájukban fejlődni, kreativitásukat még jobban kibontakoztatni, vendégeiknek újat mutatni egyedi, de mindezt pénztárcakímélő módon.

szauna kencek

Tematika

I. Szaunakencék
a szaunában használható bőrtápláló hatású és fogyasztható alapanyagok, típusok szaunakompozíciók: receptösszeállítás metódusa, a keverék finomságának meghatározói
II. Gyógykencék
gyógynövények, gyógyteák a gyógykencék alapanyagai, tinktúrák, macerátumok, emulgeátorok vízmentes testápolók, emulziós krémek, és géles készítmények készítésének alapjai tartósítás, színezés, illatosítás, tárolás
III. Természetes kozmetikumok mesterfokon
A bőrtípusok működésének megismerése, és a működés egyensúlyának visszaállítása természetes kozmetikumokkal. Tisztítás, tonizálás, táplálás természetes kozmetikumokkal. Arcpakolások. Profi kozmetikum-keverés gélesítőkkel, emulziókkal és különleges technikákkal. Géles-emulziós krémek, dezodorok, sós-kozmetikumok, napvédő krémek, fogkrémek készítése.Régi krémreceptek szappan, lecitin, méhviasz emulgeátorral. Rózsakrém, arckrémek, testápolók.
IV. Házi mézkészítés
Házi mézek készítésének lehetőségei – hogyan készíthetők mézvariációk?
V. Szörpvarázs
A házi szörpkészítés alapjai
Képzési időpontok:
Budapest
2015.05.14.
2015.05.29.
2015.06.11.
2015.06.18.


Szappankészítő kurzus I-II. modul

Szaunamesterként elsődleges a szaunavendégek maximális kiszolgálása. Ennek értelmében sokszor gyümölccsel, üdítővel, más hűsítő falatokkal, illetve bőrradírokkal, pakolásokkal kedveskedünk nekik. Most azonban lehetővé válik, hogy e kényeztető kompozíciókon túl valami igazán különlegessel lepjük meg őket, melynek révén maradandó emlékekkel távoznak tőlünk, számos pozitív tapasztalattal gazdagodva. Ezek pedig a szappanok!

szappan keszites

Rendkívül egyszerű és olcsó őket elkészíteni, viszont a vendégeink öröme annál nagyobb! Készíthetünk szaunában történő használatra, vagy meglephetjük őket különleges alkalmakkor. Egy ügyesen elkészített apró szappan örök emlék marad a vendég számára, nem beszélve arról, hogy a házi készítésű szappanok a boltban megvásárolhatókkal ellentétben 0%-os glicerintartalmuk következtében nem szárítják a bőrt, hanem kíméletesen tisztítják, visszapótolva a bőr elvesztett nedvességtartalmát.

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazon Szaunamesterek számára, akik szeretnének különlegeset, egészségeset, egyedit és egyben maradandót alkotni, továbbá mindazon érdeklődők számára, akik költséghatékonyan szeretnék elvégezni a teljes szappankészítő iskolát (az alapoktól kezdve a mesterfogásokig), ugyanis a Szaunaclub szappankészítő mesterkurzusán integráltan tanulhatók azok a modulok, melyek máshol több alkalom révén, sokkal több anyagi ráfordítással vehetők igénybe.

Tanfolyamunkat a szappankészítésben jártas okleveles szappankészítő mester tartja.

Képzési időpontok:
Budapest
2015.05.14.
2015.05.29.
2015.06.11.
2015.06.18.