hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

A cél, hogy jó szaunák épüljenek Magyarországon! – interjú a Magyar Szauna Szövetség elnökével, Bernhardt Bélával

  • Posted on:  kedd, 18 April 2017 10:49
  • Írta: 

Magyarországon a szaunázás kultúrája sajnálatos módon az ország kevés pontját fedi le. Az Ausztriához közeli vidékeken, ahol az embereknek lehetőségül van megismerkedni a határon kívüli, színvonalas szaunákkal, ott a fürdők is igyekeznek a vendégek magasabb igényeikhez igazodni. Az ország nagy része azonban egyelőre hátrányban van ilyen téren.

Éppen ezért a Magyar Szauna Szövetség a Magyar Szauna Egyesülettel közösen, igyekszik a szaunázás kultúráját széles körben megismertetni.

A cél közös, az út azonban két irányból közelít

Míg a Magyar Szauna Egyesület fő célja összefogni a szaunamestereket és pártfogoltjaikat, addig a Magyar Szauna Szövetség a fürdőket, szaunázást biztosító létesítményeket igyekszik összegyűjteni. Ahhoz, hogy a törekvések eredményesek legyenek nem elég kizárólag a szaunamesterek helyes felkészítésével, az ehhez szükséges megfelelő, színvonalas képzés szolgáltatását garantálni, a hozzátartozó megfelelő helyek biztosítása elengedhetetlen.

Mindkettő érdekvédelmi szervezetként működik, elsődleges feladatuk tehát, hogy a szaunamesterek életet megkönnyítsék, munkájukat gördülékenyebbé tegyék. Azonban hiteltelen úgy higiéniáról és egészséges szaunázásról beszélni, hogy közben ez nincsen biztosítva a létesítmények által – a szaunázási helyek felújítása és gyarapítása tehát elsődleges célként szerepel a listán.

„A feladat java még csak most kezdődik!” – idén ugyanis a Szövetség szeretné a taglétszámot a duplájára emelni, ami nagy eséllyel megvalósul, ugyanis az érdeklődés és az elhatározás a létesítmények részéről magasnak bizonyul.

 szaunashowbann

 

A befektetés kifizetődő

Ahhoz, hogy egy létesítmény igazi érétkeket tudjon átadni, ahhoz színvonalasnak, minden részletében helytállónak kell mutatkoznia. Azon vendégek, akik megízlelték már a szaunázás tradicionális formáját, azokat a helyeket keresik, ahol ugyanabban az élményben részesülhetnek. Azok a fürdők, szaunát biztosító helyek válnak tehát felkapottá, tesznek szert visszatérő vendégekre, akik ezt garantálni képesek. Ezért is kerül majd sor a szauna létesítmények minősítésére a Szauna Szövetség által.

 

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: