hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Hamarosan itt a 2017-2018-as bajnokság!

A lenyűgöző előadások minden évben kivétel nélkül mind a vendégeket, mind a szervezőket elismeréssel tölti el, hiszen a szaunaprogramok kétség kívül rengeteg felkészülésről és szakmai szeretetről árulkodnak. Szabó Zoltán szaunamester oktatóval folytatott interjúsorozatunk 7. felvonásában a képzés és a verseny kapcsolatát állítottuk reflektorfénybe. Vajon mennyi idő után ér el valaki erre a szintre?

Akár azonnal is, ha megvan a kellő ambíció és kitartás. Amikor én kezdtem, még nem voltak trénerek, nem voltak továbbképzések, különféle legyezési technikák. Bementünk és csináltuk. Ma már ez másképp van. Csodálatos műsorok, előadások vannak. Ha megnézel a szaunában egy Végh Timit, egy Németh Miklós Donátot, egy Farkas Evelint, leesett állal jössz ki és azon gondolkodsz, hogy ezt hogy lehet megcsinálni.

Gyakorlás és fantázia kérdése! Óramű pontossággal összerakott és felépített show, de úgy, hogy a mester ne vesszen el a szép legyezések közt. Persze fél év tapasztalat kell, amíg a mester megtanulja, hogy minden szauna és minden kályha más. Szinte önálló személyiségük van. De ez egy másik történet.”

Már nem is kell olyan sokat aludnunk és ismét kezdetét veszi, immáron hatodszor a Magyar Országos Szaunamester Bajnokság. Az előző évekre visszatekintve a mesterek igazán kitettek magukért. Büszkén jelenthetjük ki, hogy azon a SzaunaClubnál végzett szaunamesterek közül is sokan vannak, akik sorra gyűjtik be a különböző díjakat, elismeréseket.

A versenyeken indulók száma is évről évre növekszik, amiből az érződik, hogy nem pusztán a munka miatt akarják ezt csinálni, hanem sokan vágynak az elismerésre és szeretnék ilyen formában is kibontakoztatni a kreativitásuk."

Nem egyedi a külföldi szereplés sem!

„Akadt rá példa, hogy a képzést követően külföldi sikerekről hallhattunk, de ez nem pusztán a SzaunaClub érdeme. Ahhoz, hogy valaki nemzetközi szinten is helyt tudjon állni, önmagának kell elindulni az úton. Mi támogatni és segíteni tudjuk az efféle törekvéseket a kapcsolatainkkal és kollégáink tapasztalatával, de ahhoz, hogy valaki a nemzetközi mezőnyben, nemzetközi szabályok szerint helyt tudjon állni, ahhoz rengeteg időre, tapasztalatra és nem utolsó sorban anyagi forrásokra van szükség.

unnamed

Van-e lehetőség a SzaunaCLubnál továbbtanulásra, akár kifejezetten versenyzési célból?

„Kimondott képzésünk erre egyelőre nincs, de tervben van egy szeminárium (workshop), ami kimondottan a versenyekről, versenyzésről és azok követelményeiről szól, mivel ezt magától a szaunamester sok esetben nehezen látja át és tapasztalatból tudom, hogy hogy az egyik legszörnyűbb érzés, amikor egy versenyen azért nem érsz el jó helyezést, mert nem figyeltél oda pár szabályra, plusz nem arra koncentráltál, amire kellett volna.

Minden szaunamestert foglalkoztat a versenyzési lehetőség, vagy a kezdetekben keveseknek fordul meg a fejében ez a lehetőség?

„Sokkal kevesebbnek, mint szeretném. A versenyzéshez még nagyobb exhibicionizmus és sokkal több fantázia kell, mint a napi rutin felöntésekhez. Bár az utóbbi időben sokkal többen keresnek meg versenyzési céllal, még mindig kevesen vannak. Az oktatások alatt próbálom a hallgatókat motiválni, hogy ne féljenek kibontakozni a vendégek előtt, de ez is egy örök dilemma. A vendégek azt mondják, hogy ők inkább a profi, ismert szaunamesterek programjaiért utaznak, és nem érdeklik őket a kezdők. A kezdők viszont nem mernek sokan elindulni egy profi mezőnyben.”

Volt már példa rá, hogy valaki annyira jó volt az óráidon, hogy javasoltad neki, későbbiekben mindenképpen jelentkezzen valamelyik szaunamester versenyre?

„Volt. Többen is. Jelenleg három nagy reménységem van, akik őstehetségek. Ezt már a képzés első napján láttam, de az egyikük lesérült, a másik kettő pedig elköltözött, hogy egy nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országban építsen karriert. De nem adom fel. Folyamatosan keresem azt a mestert, akinek segíthetek a felkészülésben, és akiből bajnokot nevelhetek.”

A kezdeti sikerek meghatározóak – aki életében először indul el egy verseny, nem csak a feladatok helyes végrehajtásával kell megküzdenie, de az átlagon felüli verseny előtti izgatottsággal is. Egy kevés fordulóból álló versenyen vagy egy olyanon, amelyen tényleg csak a legkiválóbbak vesznek részt, nehéz sikerélményt szerezni, amely lendületet adhat a folytatásban. Hol érdemes kezdeni?

„Mindenképp a Magyar Országos Szaunamester Bajnokságot, a Szauna Club által szervezett versenyt ajánlom. De ezt nem csak a lojalitás mondatja velem. Jelenleg 3 versenysorozat van Magyarországon. A Szauna Szeánsz Oscar, ami három fordulóból áll, tehát nem sok esély van arra, hogy többen is komoly sikereket érjenek el. Ott igaziból az az egy szaunamester számít, aki a döntőt megnyeri. Van a szaunamester világbajnokság hazai válogatója, az AufgussWM, ami a szaunamester versenyek Forma-1-ének tudnék nevezni. Bonyolult szabályok, sokat látott, külföldi zsűri, profi munka. Egy szó, mint száz, nem a kezdők pályája. A MOSZB viszont egy 7 forduló verseny, ami alatt a versenyzőknek rengeteg lehetőségük van fejlődni, tanulni, ismerkedni és beilleszkedni ebbe a családba, hogy közösen szítsák a tüzet.”

Reméljük sokaknak sikerült meghozni a versenykedvét és idén is egy nagyszerű programsorozaton vehetünk majd részt! :-)

 

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Utoljára frissítve: szerda, 22 November 2017 10:26