hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Miből készülnek a szaunák? És hogy óvhatod meg őket?

  • Posted on:  péntek, 25 August 2017 11:18
  • Írta: 

Korábbi cikkünkben már volt róla szó, hogy egy saját szauna építtetése milyen költségekkel járhat. Ezúttal összegyűjtöttük, miből is készülnek a legnépszerűbb kabinok és mégis hogyan védekezhetsz a különböző károk ellen.

A szaunák árát nagyban befolyásolja, hogy milyen anyagot választasz a kabin kiépítéséhez. A strapabíró, időtálló szaunák leggyakrabban a következő fafajtákból készülnek:

  • Lucfenyőből, amelyet elérhető áron kínálnak és amelynek színe szaunázás hatására sötétedik.
  • Világos színű erdei fenyőből, ami annyira ellenálló, hogy még kültéri szaunák készítésére is alkalmas.
  • Vörösfenyőből, amely az illatát is hosszan őrzi.
  • Kanadai cédrusból, amely különleges színe miatt igazán közkedvelt (szintén alkalmas kinti szaunának)
  • Égerfából, amely egy puha fafajta és amely igazán ellenáll a nedvességnek – éppen ezért hidak építésénél is gyakran használják.
  • Meranti fából, amely könnyű megmunkálhatósága miatt kedvelt.

A padok számára a legjobb választás az afrikai abachi fafajta, amely nem hevül fel annyira, nem éget, hogyha a szaunázó ráül. Alternatív megoldás még a rezgőnyárfa, amelynek szintén alacsony a hővezető képessége.

Védekezés a károk ellen!

Beázás, jégverés, villámcsapás és még sorolhatnám. Rengeteg olyan tényezőnek vagyunk nap mint nap kitéve, amely „villámcsapásként” érhet bennünket, a megfelelő biztosítás híján pedig nagy költségekkel lehet számolni.

A nyári nagy viharok időszakában bizony fokozottan megnő a biztosító társaságok dolga – „2010-2016 között az évnek ebben az időszakában összesen közel egymillió kárbejelentés érkezett, amelyekre több mint 73 milliárd forintot fizettek ki a társaságok” – adta hírül a közelmúltban a Lakasbiztosits.clb.hu.

Hogyan óvhatod meg a szaunát? Létezik-e egyáltalán külön szauna biztosítás?

Hogy biztos képet adhassunk, közvetlenül egy biztosítótársasághoz fordultunk. Külön szauna biztosítás, mint termék nincsen a piacon, azonban a nagyobb biztosítótársaságoknál a szerződébe bele lehet foglalni a szauna teljes körű biztosítását. Ha megkötéskor a megfelelő vagyoncsoportot választod, gyakorlatilag automatikusan biztosítva lesz a különböző károktól.

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: