hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Megdöbbentő szaunás rekordok

  • Posted on:  csütörtök, 31 August 2017 10:59
  • Írta: 

Az emberi kreativitás határtalan – ha körülnézel, gyakorlatilag nem tudsz olyan tárgyat vagy tevékenységet mondani, amivel kapcsolatban már ne született volna világrekord. Természetesen a szauna sem kivétel! Ráadásul nem is egy dologban sikerült megdöbbentő eredményt produkálni. :-)

  1. A legnagyobb szauna (Rekord bejegyzés: 2013)

A világ legnagyobbjaként bejegyzett szaunát 2012. decemberében nyitották Németországban. A Koi-Sauna nevezetű kabin mérete 166.10 négyzetméter. Közel egy évig tartott, mire a hatalmas szaunázó helyet kialakították, amely természetesen más szaunákat is magába rejt - a 3000 négyzetméteres helyiségbe bőven akadt még hely. Visszatérve, a világ legnagyobb szaunája 150 ember kényelmes kikapcsolódására ad lehetőséget.

  1. A legmagasabb egy főre jutó szaunák száma

Nem újdonság, hogy Finnországban minden házra (és minden második főre) jut egy szauna. A finnek ebben hivatalosan is világelsők!

szaunaboltbanner2

  1. A legtöbb nemzetiség egy szaunában - (Rekord bejegyzés: 2013)

Ugorjunk egy nagyot és utazzunk el gondolatban Kínába, ahol 99 fajta nemzetiséget sikerült összeszervezni egy szaunába. Az elképesztő szervező képesség már önmagában hihetetlen és elismerésre méltó, az pedig már csak hab a tortán, hogy mindegyikük szeret szaunázni.

  1. A legtöbbet nyert szauna bajnok

Finnországban a versenyeket kicsit máshogy kell elképzelni, mint hazánkban. Náluk az az ember nyeri a bajnokságot, aki a legnagyobb hőmérsékleten a legtovább képes szaunázni. A szélsőséges körülmények között zajló versenyen legtöbbször nyert bajnok Timo Kaukonen. Óvatosságra int azonban a tény, hogy Timo 2010-ben komoly égési sérüléseket szenvedett, amikor 110°-ra hevítették a szaunát, versenytársa nem élte túl a bajnokságot.


Bejegyzett szaunás rekordból egyébként nincsen sok, így bátran lehet gondolkodni, miben lehetne kihívásra sarkallni a világot - persze csak körültekintően és az ésszerűség határain belül. Például megindító ötletként: nem árt tudni, hogy keresik a világ legnagyobb úszó szaunáját. ;-) 

 

Jelentkezz képzésünkre most!



Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: