hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Helyes étrend szaunázás mellett

  • Posted on:  hétfő, 04 September 2017 10:49
  • Írta: 

Szaunázás közben a szervezet folyamatosan méregtelenít, azaz a szervezet számára hasztalan anyagoktól megválik. A szauna számtalan módon hozzásegít az egészséges életmódhoz: fokozza az anyagcserét, javítja a vérkeringést, szerepet játszik a sejtek megújításában. Sokan keresik fel a legközelebbi szaunás helyet fogyókúrás célzattal…

Tévhit, hogy a szauna segít a fogyókúrában. A fokozott mértékű izzadás következtében rengeteg vizet veszítesz, aminek eredményeképp való igaz, ha ráállsz a mérlegre közvetlen szaunázás után, kevesebbet fog mutatni a mutató. Azonban a vizet hamarosan pótolni fogod, hiszen pótolni is kell, mert fennáll a kiszáradás veszélye.

A szauna tehát nem fogyaszt, azonban sportolással egybekötve az edzés hatékonyságát növelheti. Edzés hatására többek között a vérkeringésed és az anyagcseréd felgyorsul – ezt az állapotot lehet meghosszabbítani, ha utána beülsz a szaunába. Persze ennek is megvannak a maga szabályai, amelyet már egy korábbi cikkünkben részleteztünk. >>

carrot 1085063 960 720

Mit egyél szaunázás előtt?

Éhesen nem szabad szaunázni, hiszen a vércukorszinted ilyenkor alacsony. Ha belépsz a szaunába, hamarosan megindul a méregtelenítés, az emésztési folyamatok felgyorsulnak. Ha üres a gyomrod, nem lesz elegendő energiád, ami könnyen rosszulléthez, ájuláshoz vezethet.

Közvetlenül szaunázás előtt sem ideális étkezni – a szaunában egyébként is meg lesz terhelve a szervezeted –, a legjobb döntés, ha 1-2 órával a szauna program előtt étkezel utoljára.

Étkezés szaunázás után

Szaunázást követően mielőbb pótolni kell az izzadás következtében vesztett különböző vitaminokat és ásványi anyagokat. Kerülendő a túlságosan nehéz étkezés – ilyenkor nem javallott még jobban megterhelni a szervezetedet (- válassz inkább fehérje dús ételeket, zöldségeket). Ezen felül érdemes ásványvizet, vitamin pezsgőtablettát inni.

 

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: