hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

A szaunázás tökéletes kiegészítője: a masszázs

  • Posted on:  csütörtök, 16 November 2017 11:47
  • Írta: 

Egy korábbi cikkünkben már volt szó róla, hogy szaunázás utáni masszázs sokkal előbb kezdi el kifejteni jótékony hatását. A SzaunaClub wellness részlege nem rég új masszőrrel bővült – Szűrös Mária mindenre kitérően válaszolt azokra a kérdésekre, melyek egy laikus számára felmerülhetnek.

Mária február 13-án végzett a Gizella stúdióban, mint svéd masszőr, így óráin a legmodernebb fogások tárházából dolgozik. Azonban nem érte be ennyivel, azóta kitanulta a wellness masszázst, melyek része a csoki, a Kleopátra, a nádcukor, a méz és a sómasszázs is; hamarosan pedig beiratkozik a csontkovács képzésre is.

Maria3

Ezek a leggyakrabban felmerülő problémák, amellyel masszőrhöz fordulunk

„Nyak, váll- és derékfájdalom.” – vágja rá Mária, amikor arról kérdezem, melyek a leggyakoribb felmerülő problémák, amikor valaki bejelentkezik hozzá – „A derékproblémák általában a komoly fizikai munkát végző embereknél jelentkezik, illetve azoknál, akik túlzásba viszik az ülést, amely az irodamunkát végző személyekre jellemző.”

És való igaz, az ülőmunkába épp ugyanannyi szövődménnyel járhat, mintha valaki egész nap nehéz súlyokat emel! Például egyre több az ebből fakadó daganatos betegség, így érdemes odafigyelni és legalább óránként felállni a számítógép elől.

„Rengetegen fordulnak még hozzám stresszre visszavezethető tünetekkel. Az ilyen problémát még nem akadt példa, hogy ne tudtam volna orvosolni, hiszen a stresszt megfelelő hozzáértéssel tökéletesen ki lehet masszírozni az emberből.”

A masszázs ráadásul tökéletes párja lehet egy jól felállított diétának is, hiszen a pajzsmirigy, illetve a hasnyálmirigy pontjainak masszírozva segít megszabadulni a fölösleges kilóktól.

Teljesen egészséges életmódot folytatsz, még is fáj – mi lehet a probléma?

„Milliónyi dolog lappanghat a háttérben, hiszen már az sem mindegy, hogy milyen ágyban hajtjuk álomra a fejünket. Rengeteget számít, hogy milyen a matrac – én személy szerint a memóriahab és a kókusz keverékét merem ajánlani. De ha már felmerült a kérdés, ágytól függetlenül, magán az alvászavaron is tudok segíteni.”

 

A masszázs sok mindenre nyújthat enyhülést – de körültekintőnek kell maradni!

„Húzódások, sportsérülések, de egy egyszerű félrelépés, egy rossz mozdulat is eredményezhet hetekig elhúzódó, kínzó fájdalmat. Ha valaki hasonló tünettel fordul hozzám, akkor először megkérem, hogy kérje ki egy orvos véleményét, mert ha komolyabb baj – esetleg gyulladásos vagy sérv – áll a háttérben, akkor a masszázs inkább ront, mintsem javít a problémáján.”

IMG 3321

Tényleg olyan hatékony a talpmasszázs, mint mondják?

„Bizony az! Bevallom én magam is a talpreflexológián köszönhetem gyermekem születését. (A boka alatt van egy pont, amelynek megfelelő, időzített masszírozása váltja ki a méhre a kívánt hatást.) Rettentő hatékony, a kezelésen résztvevő személy egész napjára, egész hetére hatással van. Tehát mindenkinek ajánlom, heti kétszeri alkalommal."

 

maria2Milyen anyagokat, kiegészítőket használsz munkád során?

„Például különböző peelingeket, testradírokat, de népszerű kiegészítőm a csokoládé is. A csokit masszaként felmelegítve húsz percig hagyom a Vendég bőrén. Utána következik a csokoládé testradír, amivel átdörzsölöm a testét, majd jöhet a masszázskrém, végül pedig a masszázsolaj. Azok számára is van alternatíva, akik ódzkodnak a masszától – számukra egy különleges zselét tudok ajánlani, amit a lapockára téve fóliázok le, majd hagyom a Vendéget regenerálódni.”

A masszőr kedvence

Mint ahogy az étteremben is kíváncsiak vagyunk, vajon mi lehet a séf kedvenc fogása, úgy a masszázsnál is felmerült bennem a kérdés: számodra melyik a legkedvesebb fajta?

„A Kleopátra masszázs, amely kifejezetten magas E vitamin tartalommal bír. Különösen ajánlott télen, mert kitűnően ápolja száraz bőrt. Aki részt vesz egy Kleopátra masszázson, utána egész biztosan megcsodálja, milyen puha, selymes lett tőle a bőre.”

Napi 4-5 vendég – ehhez aztán kell kondi!

„Régen testépítő voltam. Természetesen a szakmához szükséges egy alap kondi, hiszen masszázsnál az izom alá is be kell nyúlni. Hozzám bejelentkezés nélkül is lehet érkezni, ha éppen van szabad kapacitásom, akkor ez nem jelent problémát, így nincsen fix szabadidőm - tehát bírnom kell.”

Mit teszel, ha valaki úgy jön masszázsra, hogy nincs pontos elképzelése róla mit is akar?

„Ez nem túl gyakori. De például sokan kapnak ajándékba masszázskártyát – ez így karácsony előtt egyre népszerűbb -, amelyre általában az ajándékozó fél felírja, hogy pontosan mit szán az ajándékozottjának. Egy stressz oldó masszázs azonban kétség kívül mindenkinek bármikor jól esik.”

Köszönjük szépen a válaszokat! :-)

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés: