hírlevél

telefon: +36 70 779 8309 e-

Mórahalom megnyitja kapuit

  • Posted on:  kedd, 12 May 2020 10:46
  • Írta: 

Mórahalom megnyitja kapuit, és minden szükséges intézkedést megtesznek, hogy a helybéliek és a városba érkező vendégek biztonságban érezhessék magukat - jelentette ki hétfőn a Csongrád megyei város polgármestere.

Nógrádi Zoltán sajtótájékoztatóján elmondta: csütörtökön megnyit a Szent Erzsébet gyógyfürdő, amelynek valamennyi kültéri medencéje használható lesz, de kötelező lesz a maszk viselése. A 65 felettieknek azonban még nem ajánlják a fürdő látogatását - tette hozzá.

A városban működő kereskedelmi szálláshelyeken karbantartások, kisebb fejlesztések zajlottak, de fokozatosan újranyitnak; az Elixír Hotel - a járványügyi ajánlások betartása mellett - már május 20-ától várja majd a vendégeket.

Már látogatható a történelmi Magyarország építészeti emlékeit bemutató makettpark, az Ezer év parkja. Vasárnap megtartják az országos kirakodó és állatvásárt, amely iránt óriási az érdeklődés. A vásár területén kötelező a szájmaszk használata, és rendészek ügyelnek majd a védőtávolság megtartására - mondta a politikus.

Előreláthatólag augusztus 20-án indul a Patkó Lovasszínház, és a programokat átszervezve szeptember közepéig láthatók az előadások - ismertette.

Nógrádi Zoltán közölte, az önkormányzat 30 millió forintot költött a védekezés költségeire, a koronavírus okozta kiesés - beleértve az elmaradó idegenforgalmi bevételeket - 350 millió forintra tehető.

Újraindult a járóbeteg-szakrendelés is, a pácienseket előre egyeztetett időpontokra várják, a belépéskor pedig megmérik a testhőmérsékletüket. Péntektől lehetőség lesz a koronavírussal szemben termelt ellenanyagok kimutatására alkalmas tesztek elvégzésére is, térítés ellenében - mondta a polgármester.

Az elmúlt két hónapban rendszeresen gyógyszerszállítmányokat juttattak Vajdaságba, azoknak a pácienseknek, akiket a járványmentes időszakban Mórahalmon kezelnek - tette hozzá.


Forrás: MTI 2020. május 11., hétfő 12:24