Szabó Zoltán

  • Posted on:  péntek, 17 March 2017 08:11

szabo zoltan2

Szabó Zoltán, akinek őszinte szavaiból árad az odaadás - szívvel-lélekkel csinálja azt, amihez a legjobban ért: elvarázsolja a vendégeket tehetségével.

csík

Múlt a jövő tükrében:

2010-ben végeztem Hévízen és elsőhullámos szaunamesterként Ruszkabányai Gitta kezei alól kerültem ki. A véletlennek volt köszönhető, hogy szaunamester lettem, mert ha valaki messziről kerülte a szaunákat és a szobahőmérsékletűnél melegebb helyeket, az én voltam. :-) A kollégám, aki be volt íratva a képzésre, felmondott és engem küldtek helyette.

Az első szárnypróbálgatások után fedeztem fel a versenyek világát, ami egy teljesen más, mondhatni szürreális élményt nyújtott számomra. Teljesen más, magasabb szintű munka volt az, mint amit egészen addig csináltam. Több tudást, több rutint és improvizációs készséget követelt tőlem és elindított egy olyan úton, melyen a fejlődés korlátlan lehetőségeket rejtett magában.

2012-ben második, 2013-ban első lettem a Szauna Szeánsz Oscaron. 2014-ben III. helyet szereztem a II. Magyar Országos Szaunamester Bajnokságon, 2015-ben Egri Csabinak köszönhetően megmérettettem első külföldi versenyemen, a SaunaWorld Cup-on, ahol azt láttam, hogy amit egészen addig csináltam, még mindig kevés ahhoz a nemzetközi szinthez, amit vágytam elérni.

Ezeken felül közel két éve dolgozom a Magyar Wellness és Szauna Club oktatójaként és vállalok szerepet a leendő szaunamesterek képzésében. Célom az oktatással, hogy minél több emberrel megszerettessem a szaunázást, átadjam a tudásom és a tapasztalatom és hogy megismertessem a leendő hallgatókkal ezt a csodálatos, tűzforró világot.

 

A motivációm viszont az elmúlt évek során sem változott. Egy mondattal: Az adás öröme. Vagyis az, hogy amit csinálok, légyen szó egy szerda délutáni 12 fő szaunaműhelyről, vagy egy V8 péntek esti buliról, 50 ember előtt, nem számít. Mindenhol az munkál bennem, hogy amit adok, attól a vendégek többek lesznek és érezzék azt, hogy kapnak valamit. És addig, amíg a vendégektől többet kapok lelkileg, mint amennyit a szaunában töltött idő testileg elvesz belőlem, addig megéri csinálni. Addig csinálni fogom!!!


Specialitás:

Minden programot teljes lényemet beleadva, szívvel-lélekkel csinálok. Persze, vannak tizedmásodpercre kidolgozott programjaim is, de sokkal jobban szeretem az improvizációt. Amikor versenyre mentem, volt, hogy aznap reggel találtam ki, mit fogok mondani, mit fogok csinálni. Ennek épp akkora hátránya van, mint amekkora előnye, mert míg másnak sokkal jobban megy a munka akkor, ha előre kitalált, megtervezett programot tart, addig nekem a fegyelmezettséget kell magamra erőltetnem. A tanáraim mindig azt mondták fiatal koromban, hogy olyan vagyok, mint valami betörhetetlen csikó, aki képtelen elviselni a karám korlátait. Szóval most ezt tanulom. Összeszedettnek és fegyelmezettnek lenni. Ehhez viszont önismeret kell. Aztán pedig túllépni saját magunkon. 

A kedvenc illatom a március illata, ami a megújulás és az ébredő természet hírnöke. Szeretem a száradó ruha, a frissen vágott fű és a kész étel illatát. Tehát emberközeli illatokat szeretek. Olyan illatokat, amik emlékeztetnek, amikhez élményeket tudok kötni. Nem dolgozom 100 féle illatból összekevert kompozíciókkal. E tekintetben mindig az egyszerűségre törekszem.

A távolság nem számít. Oda megyek, ahol szívesen látnak.


A hely, ahol dolgozom:

Főleg Hévíz környékén dolgozom, 6 különböző szállodában. Többnyire 10-20 fő körüli befogadóképességűek. Mivel szállodákról van szó, örök harc dúl a fürdőruhás és az egészséges szaunázás szabályait betartó vendégek közt, úgyhogy a felöntések közt mint egyszemélyes békéltető testület, pszichológus, életmód tanácsadó és frontember tevékenykedem, hogy minél több ember szemét felnyissam, hogy nem is olyan rossz dolog ezt kipróbálni.

Többen dolgozunk szaunamesterként, hogy minden feladatot el tudjunk látni. A helyek, ahol megtalálhatóak vagyunk:

  • NaturMed Hotel Carbona: 15 fő, fürdőruhamentes, 800 ft/program, K, P, Sz
  • Danubius Thermál Hotel Hévíz: 20 fő, fürdőruhamentes H, Sz, Sz
  • Danubius Thermál Hotel Aqua, 10 fő, fürdőruhamentes, K, Cs, V csak szállóvendégeknek
  • Kolping Hotel Spa and Family, 14 fő, fürdőruhás családi szauna, Cs, Sz
  • Aura Hotel, Balatonfüred, 13 fő, (egyelőre fürdőruhás), Szombat, csak szállóvendégeknek.
  • Zena Beauty+med center, 21 fő, fürdőruhamentes, minden nap 16.30, 18.30.

Mottók:

"Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá!" /Dan Millman/

"És mi arra születtünk, hogy a föld sebeit begyógyítsuk, 
életünkön át, életünkön át,

Arra születtünk, hogy mindig menjünk, meg ne álljunk, 
induljunk tovább, induljunk tovább.

A holnapoknak minden kulcsa két kezedben van, 
Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam.

Arra születtünk, hogy tiszta szívvel szerethessünk, 
boldogok legyünk, boldogok legyünk,

Arra születtünk, hogy mégse dobjuk el hitünket,
hogyha szenvedünk, hogyha szenvedünk.

Mint a mécses világítson egész életed,
Fordulj felém, ha megérted, mit mondok neked.

Arra születtünk, hogy napsugárba kapaszkodjunk,
nem baj, hogyha fáj, nem baj, hogyha fáj,

arra születtünk, tiszta legyen még a szívünk,
s játszunk még tovább, játszunk még tovább."

/Adamis 
Anna/


Telefon: 0630/9593380

 

Jelentkezz képzésünkre most!Amennyiben érdeklődsz képzéseink után kérjük jelentkezz és rövid időn belül felvesszük veled a kapcsolatot, vagy hívj a 06 70 7798309 telefonszámon!

A jelentkezési lap kitöltése nem jár semmilyen kötelezettséggel!

Név:
Telefonszám:
-
E-mail:
Szaunameszer képzés helyszíne, akár több is választható:
Virgácsmester képzés:
Megjelent: 3596 alkalommal
Tovább a kategóriában: « Bagó Gábor Zsigmond Tamás »